featuredimageDefault_large alja

Lucas en de ramadan

  • De komende periode gaat een van onze Jimmy’s, Lucas, meedoen met de Ramadan. Hij gaat ons hier, via de website, van op de hoogte houden door het plaatsen van een soort mini-dagboek. Om alvast goed te beginnen stelt Lucas zich hier alvast even voor!

Heyhoii! ik ben Lucas, ik ben (bijna) 16 jaar en ik woon in Sappemeer.
Ik ga dit jaar mee doen met de ramadan (vasten).  Ik geloof zelf niet in de islam, maar ik wil voelen hoe het voelt om te vasten en hoe het is om geen eten te hebben overdag omdat vele mensen dat hebben in arme landen. En ik vind dat een kans om een herinnering te kunnen maken, waar ik later weer met een mooi beeld op terug kan kijken.

De ramadan is een begrip dat niet iedereen begrijpt, wat houdt het eigenlijk in? De betekenis achter de ramadan is een lang verhaal, kort samengevat is het 4 weken lang over dag niet eten en wanneer de zon ondergaat mag je eten totdat de zon weer op komt, dit jaar begint dat (als het goed is) op 16 mei 2018 en eindigt het op 14 juni 2018.

Ik ga jullie de komende tijd vanuit Sappemeer en vanuit Jimmy’s, zolang ik het vol hou, op de hoogte houden hoe het met mij gaat, hoe het in zijn werking gaat en wat de stimulerende factoren zijn van de Ramadan!

 

  • Lucas houdt ons de komende periode op de hoogte van zijn belevingen rondom de Ramadan. Daarnaast gaan we bij Jimmy’s Oldambt bezig met verschillende geloven om zo, voor onszelf en voor jullie, een wat vollediger beeld te geven over wat de verschillen nou echt zijn!