featuredimageDefault_large Avatar

Jimmy’s moet blijven!

Subsidie stopt voor de jongeren van Jimmy’s in het Oldambt, jongeren voeren actie.

OLDAMBT – De gemeente Oldambt wil de subsidie van €69.000,- euro stopzetten voor Jimmy’s Oldambt vanwege  de grote schulden in het Oldambt, de jongeren in Oldambt zijn hier heel erg teleurgesteld en verbaasd over dat de gemeente dit besluit heeft genomen en voeren daarom actie.

De gemeente Oldambt heeft besloten om de subsidie voor Jimmy’s Oldambt stop te zetten ,omdat er moet worden bezuinigd. Wel had de wethouder Bard Boon gezegd dat het idee was om het concept van Jimmy’s op te nemen binnen Sociaal Werk Oldambt (SWO).

Talentontwikkeling

Jimmy’s is een laagdrempelig unieke jongerenorganisatie waar jongeren terecht kunnen voor hun persoonlijke talentontwikkeling of met de problemen waar ze tegen aanlopen, ook kunnen ze er terecht met al hun vragen en ideeën.

Media

De jongeren, facilitators en de andere betrokkenen hebben dit teleurstellende nieuws te weten gekregen via de media, de jongeren zijn hier erg van geschrokken. Een van de reacties was, ‘kunnen ze dat ons niet persoonlijk vertellen.’ Ze zijn tevens ook erg verontwaardigd, want de rapportages waren namelijk ontzettend positief. Helaas besluiten ze alsnog de geldkraan dicht te draaien.

Preventie

Jimmy’s werkt ook als preventie. Door middel van Jimmy’s lopen jongeren minder lang bij de jeugdzorg of ze hebben zelfs niet eens jeugdzorg meer nodig. De cijfers laten zien dat 1 jongere bij een GGZ instelling op een ambulante begeleidingstraject €7.500,-  euro kost per jaar per jongere. Ook komt het voor dat jongeren niet meer naar een zorgboerderij hoeven omdat ze hun tijd nuttig  kunnen besteden bij Jimmy’s. Één dagdeel kost gemiddeld circa €48. Dat kan jaarlijks behoorlijk oplopen in de kosten.  Jimmy’s werkt preventief en uiteindelijk scheelt het de gemeente ontzettend veel geld!

Tijd voor actie!

De jongeren in het Oldambt laten het hier niet bij liggen en voeren daarom actie. Één van de acties is  in het centrum van Winschoten en andere drukke plekken bezoeken, mensen aanspreken en vragen of ze willen meehelpen met actievoeren. Jongeren zijn namelijk de toekomst en daarin moet worden geïnvesteerd. Jongeren geven aan dat het zo aantrekkelijker voor hen om te blijven wonen in de gemeente als er in jongeren word geïnvesteerd. Ze voelen zich zo serieus genomen en dat is ontzettend belangrijk!

De acties staan gepland op zaterdag 7 december en op zaterdag 14 december.

Echter zijn ze daarom ook een petitie gestart, om te bieden bij de gemeente.

Hieronder de link naar de petitie:

https://www.petities.com/help_jimmys_oldambt