featuredimageDefault_large Avatar

dag 3- ramadan

Hey hoi!

Ook de derde dag van de ramadan heb ik volgehouden! Vandaag heb ik 24 uur gevast, normaal is dat 18 uur. Dit komt omdat ik vannacht door mijn wekker heen ben geslapen. Ik voel me er nu wel goed bij. Vanmiddag was dat wat minder, dan is de verleiding groter om te eten of drinken.

Daarbij kwam ook nog dat ik moest werken in een cafetaria, dan is het helemaal lastig om niet te gaan eten of drinken!

Wat ik het meest lastig vond vandaag is de verleiding (zoals eerder beschreven) om te eten of te drinken.  Zoals  ik in mijn vorige blog, zijn we als mensen snel geneigd om eten of drinken te pakken als we daar zin in hebben of iets lekkers zien.

Nog wat leuke feitjes op een rijtje over de Islam:

  • dat moslims 5 x per dag bidden naar het oosten
  • dat ze in de Islam ”Jezus” ”Isa” noemen.
  • dat de Islam uit het Jodendom is ontstaan net zoals het christendom.

Vannacht ga  ik wél  mee naar de moskee, we zullen zien hoe dat zal gaan. Morgen meer daarover!

Vindt je dit nou leuk en/of interessant,deel deze blog dan op facebook en met al je vrienden, fammilie en kenissen!

Groetjes Lucas!