featuredimageDefault_large Avatar

dag 1- ramadan

3.01: Ik was voor mijn wekkers die ik had gezet wakker. Het leek alsof ik het vaker had gedaan, mijn lichaam wist dat ik ging vasten en eruit moest om te eten. Ondertussen wist mijn keel ook dat ik vocht nodig had. Ik dronk wat, maar niet te veel. Ik was echt vet moe, mijn maag had trek. Uiteindelijk ben ik met wat moeite mijn bed uitgegaan en heb wat yoghurt met muesli, brood en een stuk fruit gegeten. Daar moet ik het vandaag mee doen.

03.47: Daar ga ik dan weer.. Mijn bed in. Ik had het erg koud, maar mijn maag was goed gevuld.  Ik was wel moe, maar toch kwam ik wel wat moeilijker in slaap. Gelukkig heb ik uiteindelijk toch nog voldoende kunnen slapen ! 😃

7.50: Het is ochtend, het eerste wat mijn maag doet is borrelen en ik weet zeker dat het komt doordat ik zenuwachtig ben. Het is begonnen!  Verder voel ik me goed; geen zin in eten en ik heb genoeg energie. Zometeen  start ik mijn gebed.

20.41: Ik heb het bijna gehaald, mijn eerste dag! Ik heb het volgehouden en vanavond om half 10 – 10 uur gaan we weer lekker eten. We verbreken het vasten tegen half 10!

Ik houd jullie op de hoogte zolang ik het volhoud en het Suikerfeest ( wat na de Ramadan komt ) houd ik ook bij!

Momenteel weeg ik 57.8 kilo, ik ben benieuwd of ik door het vasten nog afval of niet.

groetjazzzzz